Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, vis recepten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 venkel
  • optioneel: chilipepertje
  • 2 pakjes Heinz Tomato Frito*
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • voor erbij: 400 gram verse gekookte pasta of brood

Zo maak je het

  • Snijd de ui in ringen, hak de knoflook grof. Bak de ui en knoflook in een hapjespan met een scheutje olijfolie 2 minuten. Snijd de venkel in kleine stukjes (verwijder het hart, bewaar de pluim) en snijd het chili pepertje fijn. Voeg de venkel en chili pepertje toe en bak 5 minuten met de deksel op de pan op middelhoog vuur.
  • Roer de 2 pakjes tomatensaus erdoor en breng aan de kook. Leg de kabeljauw erin en stoof in 5 minuten met de deksel op de pan gaar op middelhoog vuur. Serveer met pasta of brood naar smaak, bestrooi met de loof van de venkel.

Linda's tips

  • * Door een samenwerking van meer dan een jaar geleden heb ik de Heinz Tomato Frito ontdekt. Deze tomatensaus is zacht en zoet en je proeft heel duidelijk de zongerijpte tomaat. Heerlijk dus als basis voor in een snelle doordeweekse maaltijd. Hierdoor heeft de kabeljauw in tomatensaus eigenlijk geen smaakmakers meer nodig.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl