Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram eiermie
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 gram Chinese roerbakgroente of wokgroente naar keuze
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels sojasaus
  • optioneel: sambal

Snelle zoetzure komkommer

  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels sushi azijn

Lekker voor erbij

  • kroepoek
  • gefrituurde uitjes
  • atjar
  • seroendeng

Zo maak je het

  • Bereid de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de mie af en laat deze uitlekken.
  • Snijd de teentjes knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de knoflook 1 minuut op matig vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 4 minuten.
  • Verwarm vervolgens een tweede koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin 4 spiegeleieren.
  • Schaaf ondertussen dunne plakjes van de komkommer met een mandoline of keukenschaaf en voeg hier twee eetlepels sushi azijn aan toe.
  • Roer de mie door de gebakken roerbakgroente en breng op smaak met de ketjap manis en sojasaus. Voeg sambal toe voor extra pit. Serveer met de zoetzure komkommer en een topping naar keuze.

Linda's tips

  • Tip: zet een waterkoker aan, voordat je begint met koken. Dit zorgt ervoor dat je snel een pan met kokend water hebt voor de mie.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl