400gramChinese roerbakgroente of wokgroente naar keuze
4eieren
4eetlepelsketjap manis
3eetlepelssojasaus
optioneel: sambal
Snelle zoetzure komkommer
1komkommer
2eetlepelssushi azijn
Lekker voor erbij
kroepoek
gefrituurde uitjes
atjar
seroendeng
Zo maak je het
Bereid de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de mie af en laat deze uitlekken.
Snijd de teentjes knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de knoflook 1 minuut op matig vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 4 minuten.
Verwarm vervolgens een tweede koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin 4 spiegeleieren.
Schaaf ondertussen dunne plakjes van de komkommer met een mandoline of keukenschaaf en voeg hier twee eetlepels sushi azijn aan toe.
Roer de mie door de gebakken roerbakgroente en breng op smaak met de ketjap manis en sojasaus. Voeg sambal toe voor extra pit. Serveer met de zoetzure komkommer en een topping naar keuze.
Linda's tips
Tip: zet een waterkoker aan, voordat je begint met koken. Dit zorgt ervoor dat je snel een pan met kokend water hebt voor de mie.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl