Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram winterpenen
  • 800 gram rijpe pomodori tomaten
  • olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • verse zwarte peper
  • 1 blikje kokosmelk van 400 ml
  • 200 ml water

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de penen in plakken van 0,5 cm en de tomaten in 8 stukken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, komijn, koriander en verse zwarte peper uit de molen en zet 25 minuten in de oven, totdat de wortel zacht is.
  • Laat de groenten iets afkoelen en doe vervolgens in een pan en voeg de kokosmelk en water toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer water toe als de soep te dik voor je is.
  • Warm de soep kort (niet koken want dan schift de kokosmelk).

Linda's tips

  • Tip: voor meer pit voeg je een rood pepertje of een flinke lepel rode currypasta toe.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl