Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 stukken

Ingrediënten

  • 150 gram digestive biscuit
  • 75 gram ongezouten roomboter

Kwark vulling

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 6 blaadjes gelatine geweekt in koud water
  • 500 gram kwark

Mango vulling

  • 250 gram ontdooide diepvries mango
  • 3 blaadjes gelatine geweekt in koud water

Mango roos

  • 1/2 mango
  • takje munt

Extra nodig

  • extra nodig: bakpapier & taartvorm 20 cm

Zo maak je het

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine. Smelt de boter en meng met het koekkruim. Stort in de taartvorm en druk de bodem met een lepel plat. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Klop de slagroom met de vanille suiker stijf. Knijp de blaadjes gelatine uit. Verwarm de gelatine in een klein pannetje met 6 eetlepels water. De gelatine moet oplossen en het mengsel mag niet koken. Roer een paar lepels van de kwark door het gelatine mengsel en roer goed. Voeg vervolgens de rest van de kwark toe. Roer ook de opgeklopte slagroom erdoor en verdeel over de bodem. Zet de kwarktaart minimaal twee uur in de koelkast.
  • Als de bovenkant van de kwarktaart stijf genoeg lijkt, kun je verder met de mango laag.
  • Pureer de mango in de hakmolen van de staafmixer of in de keukenmachine. Knijp de blaadjes gelatine uit. Verwarm de gelatine in een klein pannetje met 3 eetlepels water. De gelatine moet oplossen en het mengsel mag wederom niet koken. Verdeel een kwart van de mango door de gelatine en roer goed door elkaar. Roer vervolgens de rest van de mango erdoor. Verdeel de mangovulling over de kwarktaart en laat de kwarktaart met mango opstijven in de koelkast.
  • Wanneer de vulling stevig genoeg is, kun je optioneel een mango roos maken. Snijd met een mes langs de pit en verwijder de schil. Leg halve mango met de binnenzijde op de plank. Snijd dunne plakjes van 1 millimeter dik. Duw voorzichtig de plakjes uit elkaar tot een sliert. Draai voorzichtig de plakjes in, zodat er een roos ontstaat. Neem een kaasschaaf om de roos van je werkplek op de taart te leggen, decoreer met een paar blaadjes munt. Bekijk de tip voor een You Tube instructie.

Linda's tips

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl