Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram krieltjes in de schil
  • 350 gram groene asperges
  • olijfolie
  • 2 zalmfilets zonder vel
  • 25 gram panko Japans broodkruim - alternatief is paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram basilicum
  • rasp van een halve citroen en in plakjes
  • snufje peper en zout
  • flinke theelepel mosterd

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Boen de krieltjes schoon en snijd ze in even grote stukken. Kook ze 5 minuten met een snufje zout. Giet af.
  • Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges af en was ze. Neem een groot bakblik of ovenschaal. Leg de asperges en de krieltjes erin. Besprenkel met een beetje olijfolie en zet 15 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de kruidenkorst. Maal panko, teentje knoflook, citroenrasp, basilicum en een snufje peper en zout in de hakmolen van de staafmixer. Smeer de zalmfilets in met mosterd. Verdeel het broodkruim erover, druk aan en leg een plakje citroen erop.
  • Haal de ovenschaal met de asperges en krieltjes uit de oven. Maak ruimte voor de zalm en zet nog 12 minuten in de oven.
  • Serveer direct.

Linda's tips

  • Tip: heb je nog Parmezaanse kaas in huis? Rasp dit dan eens over de geroosterde groene asperges.
  • Tip: wil je dit recept graag voor 4 personen maken? Bij mij past dit niet allemaal in de oven. Kook de krieltjes dan 10-15 minuten in de schil helemaal gaar en rooster alleen de groene asperges in de ovenschaal 15 minuten en zet de zalm er later nog 12 minuten bij.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl