Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 8 stukken

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 lente uitjes
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 200 gram diepvries doperwten of restjes groente van kerst
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie dille of bieslook
  • snufje zout en peper
  • extra nodig: ronde ovenschaal of taart vorm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de eieren met de crème fraîche los.
  • Snijd de lente uitjes in ringetjes en de gerookte zalm in reepjes.
  • Vet een ronde ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem, daarna de ringetjes lente ui, doperwten en de zalm.
  • Giet het eimengsel erover en breng op smaak met de peterselie en een snufje peper en zout.
  • Zet de schaal 25 - 30 minuten in de oven.
  • Serveer koud of warm.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl