Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 80 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomatenpulp in blik Mutti Polpa 'a l'ail
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprika poeder
  • snuf zout en peper
  • 500 ml hete bouillon naar keuze
  • 400 gram rigatoni penne, rigate
  • 75 gram geraspte kaas
  • optioneel: basilicum blaadjes en Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes of maal in de hakmolen van de staafmixer tot een soort tapenade. Snijd het sjalotje in stukjes en hak de teentjes knoflook fijn.
  • Voor dit recept heb ik tomatenpulp gebruikt van Mutti. Mocht jij hele tomaten in blik hebben, hak deze dan even in kleinere stukjes. Voeg de zongedroogde tomaatjes, sjalotje, knoflook, tomaten in blik, de oregano, paprika poeder en snufje zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg dan de hete bouillon en pasta toe. Druk de pasta met een spatel goed in de saus. Verdeel de kaas erover.
  • Zet de schaal 25 minuten in de oven. Schakel de temperatuur terug naar 180 graden en bak nog 20 minuten verder totdat de pasta gaar is. Dek de bovenkant af, als deze te bruin wordt.
  • Serveer eventueel met basilicum blaadjes en Parmezaanse kaas en een groene salade.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl