Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • optioneel snufje nootmuskaat
  • 1 - 1,5 kilo prei vuil
  • 250 gram kastanje champignons
  • 250 gram rundergehakt
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 flinke eetlepel couscous ongekookt
  • 100 gram oude kaas Old Amsterdam is mijn favo
  • extra nodig: ovenschaal

Zo maak je het

  • Schil, was en kook de aardappelen zoals je gewend bent. Giet af en stamp fijn met een scheutje melk en roomboter. Breng eventueel op smaak met een snufje nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de onderkant van de prei en het buitenste blad. Snijd doormidden en was beide helften onder stromend water. Zo verwijder je het zand. Snijd de prei in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier (wrijf de champignons schoon tussen twee stukken papier) en snijd in stukjes.
  • Verwarm een koekenpan en rul het gehakt bruin. Je hebt geen olie nodig, want dit komt uit het gehakt. Kruid het gehakt met zout, peper en de gerookte paprikapoeder. Voeg de champignons en prei toe. Bak een paar minuten. Giet het mengsel af om extra vocht in de ovenschotel te vermijden. Doe het terug in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
  • Vet een ovenschaal in. Strooi de couscous uit op de bodem. Voeg dan het prei gehakt mengsel toe. Dek af met de aardappelpuree en strooi de oude kaas erover. Zet 20 - 25 minuten in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl