Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 8 stukken

Ingrediënten

  • rol vers quiche - & taartdeeg Tante Fanny
  • 250 gram warm gerookte zalmmoot ASC
  • 5 gram bieslook
  • 100 gram roze garnalen
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 eigeel

Extra nodig

  • extra nodig: quiche (taart) vorm 24/25 cm

Zo maak je het

  • Haal het deeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Leg het deeg in de vorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Verwijder het vel van de zalmmoten, trek de zalm met twee vorken uit elkaar. Snijd of knip de bieslook in stukjes. Verdeel de zalm, garnalen en bieslook over de bodem.
  • Klop de eieren met de crème fraîche los. Giet over de vis.
  • Klop 1 eigeel los en bestrijk hiermee de randen van de quiche voor een extra mooi korstje.
  • Bak de zalm quiche met garnalen in 30 -35 minuten goudbruin in de oven.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor Pasen: de zalm quiche kun je in zijn geheel bereiden en ter plekke nog 15 – 20 minuten opwarmen in de oven op 180 graden met aluminiumfolie erover.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl