Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Japans
Trefwoord Makkelijke recepten, rijst
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 400 gram kipfilet, in stukjes
  • olie om in te bakken
  • 600 gram sperziebonen, gedopt en gehalveerd

Teriyakisaus

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember
  • 90 ml sojasaus (Kikkoman)
  • 2 eetlepels mirin (alternatief zie tip)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel water
  • voor erbij: kroepoek, sesamzaad en lente ui

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm een koekenpan met olie en bak hierin de kip in 4 minuten gaar.
  • Kook ondertussen de sperziebonen in 8 minuten gaar.
  • Maak de teriyaki saus door de knoflook, gember, sojasaus, mirin en honing en maizena in een kom te mengen. Meng de maizena met het water en voeg toe aan de teriyakisaus. Voeg de saus toe aan de gebakken kip en laat pruttelen totdat de saus is ingedikt.
  • Serveer de kip teriyaki met rijst en sperzieboontjes.

Linda's tips

  • Mirin is zoete rijstwijn. Mocht je dit niet in huis hebben, dan kun je een 1/2 theelepel suiker mengen met rijstazijn. Of vervang de mirin door droge sherry.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl