Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 8 repen

Ingrediënten

  • 2 rijstwafels
  • 50 gram muesli Zonnatura Noten & Zaden of andere muesli zonder suiker
  • 40 gram rozijnen
  • 20 gram ongezouten noten walnoot/pecannoten
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 100 gram Zonnatura zonnestroop peer & appel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel gerapte kokos
  • verder nodig: 1 vel bakpapier & schaal

Zo maak je het

  • Zorg eerst dat je alle ingrediënten klaar hebt staan.
  • Weeg de muesli, rozijnen en zonnebloempitten af en zet deze klaar in een bakje.
  • Weeg vervolgens de noten af, hak grof en voeg toe aan het bakje.
  • Breek de rijstwafels in stukjes en deze maal fijn in een keukenmachine of staafmixer. Een vijzel werkt ook goed of hak met een groot mes fijn.
  • Zet de schaal met bakpapier klaar.
  • Verwarm de appelstroop met kokosolie op een middelhoog vuur en wacht tot deze vloeibaar is. Voeg dan alle droge ingrediënten toe en roer goed door met de spatel. Stort in de met bakpapier beklede schaal.
  • Strooi de kokos eroverheen. Druk goed aan met de bolle kant van de lepel en zet 2 uur weg in de koelkast of 30 minuten in de vriezer. Snijd in 8 repen.

Linda's tips

  • Tip: rozijntjes bevatten relatief veel ijzer en zorgen voor de natuurlijke zoete smaak.
  • Tip: de repen blijven in de koelkast zeker 5 dagen goed of vries ze per stuk in.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl