Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 potje (+/- 200ml)

Ingrediënten

  • 55 gram geel mosterdzaad
  • 150 ml cider appel azijn of witte wijn azijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • snuf zeezout
  • 2 theelepels palmsuiker of andere suiker zoals honing naar behoefte
  • 3 eetlepels water

Zo maak je het

  • Week het mosterdzaad en de azijn een nachtje op het aanrecht.
  • Roer de kurkuma, zeezout, palmsuiker en eventueel wat water door het geweekte mosterdzaad. Bij mij was de zelfgemaakte mosterd nog te dik en 3 eetlepels water deed wonderen. Maal in de keukenmachine, blender of hakmolen van de staafmixer in een paar minuten tot de gewenste dikte. Ik houd van grof zoals je ziet.
  • Giet in een schoon glazen potje en laat eerst 3 dagen rijpen buiten de koeling. Proef daarna, voeg eventueel extra smaakmakers of zoetigheid toe en zet in de koelkast.

Linda's tips

  • Tip: nu heb je een basis mosterd waarmee je kunt variëren. Houd je meer van een zoetere honing mosterd? Vervang de palmsuiker door de honing en voeg gerust wat meer toe en ook een snuf kaneel. Voor extra pit is cayenne peper lekker. Ook fijn is een gember (gedroogd of vers).

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl