Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 potje

Ingrediënten

  • 4 cayenne chilipepers
  • 60 ml rijstazijn of witte wijnazijn
  • 90 gram suiker houd je meer van "sweet" gebruik dan 120 gram suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel vissaus of laat achterwege
  • optioneel: vers geraspte gember

Zo maak je het

  • Verwijder de zaden van de chilipepers en week 15 minuten in heet water.
  • Meng de geweekte chilipepers, azijn, suiker, zout en knoflook in de blender (of hakmolen van de staafmixer of keukenmachine) tot een egale massa.
  • Kook de saus op een laag vuur 10-15 minuten, zodat de Thaise chilisaus indikt. Roer regelmatig.
  • Giet in een schoon glazen potje. Laat geheel afkoelen. De saus wordt dikker als het afkoelt en roer er dan nog 1 eetlepel vissaus doorheen.

Linda's tips

  • Tip: bewaar in de koelkast en vries eventueel in per portie door gebruik te maken van een ijsblokjes zak.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl