Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete chilisaus maken
Kenmerken
Porties
1
potje
Ingrediënten
4
cayenne chilipepers
60
ml
rijstazijn
of witte wijnazijn
90
gram
suiker
houd je meer van "sweet" gebruik dan 120 gram suiker
1/2
theelepel
zout
3
tenen
knoflook
1
eetlepel
vissaus
of laat achterwege
optioneel: vers geraspte gember
Zo maak je het
Verwijder de zaden van de chilipepers en week 15 minuten in heet water.
Meng de geweekte chilipepers, azijn, suiker, zout en knoflook in de blender (of hakmolen van de staafmixer of keukenmachine) tot een egale massa.
Kook de saus op een laag vuur 10-15 minuten, zodat de Thaise chilisaus indikt. Roer regelmatig.
Giet in een schoon glazen potje. Laat geheel afkoelen. De saus wordt dikker als het afkoelt en roer er dan nog 1 eetlepel vissaus doorheen.
Linda's tips
Tip: bewaar in de koelkast en vries eventueel in per portie door gebruik te maken van een ijsblokjes zak.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl