Snijd de ui in stukjes. Verwijder de schil van de gember en snijd fijn. Hak de knoflook. Verwarm een scheut olijfolie in braadpan met een dikke bodem. Bak hierin de ui, gember, knoflook en een snufje chilipeper.
Snijd ondertussen de pompoen (met schil) in flinke blokken (3 bij 3 cm) en voeg toe aan de pan. Bak een paar minuutjes mee. Voeg 1 liter water, de linzen, de bouillonblokjes en het blik tomaten toe. Breng aan de kook en laat een half uurtje pruttelen op een medium hoog vuur. Roer regelmatig en check of de linzen niet droog staan. Voeg anders meer water toe.
Roer op het laatst de kokosmelk erdoor en verwarm even mee. Pureer de linzen pompoen soep en breng op smaak met een snufje peper en zout. Mocht de soep te dik voor je zijn, voeg dan gerust gekookt water toe.
Serveer met verse koriander en breng de soep nog meer op smaak door een scheutje citroensap, vissaus en of tabasco.