Voeg de bloem en gist toe aan een kom. Roer met een houten pollepel door elkaar en voeg dan het zout toe. Vervolgens meng je de hazelnoten en cranberry's erdoor. Als laatste voeg je het water toe en zorg dat alle ingrediënten goed gemixt zijn. Het deeg zal enigszins vloeibaar zijn. Dat is geen enkel probleem.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat 12 – 18 uur rijzen op kamertemperatuur. De kom staat bij mij op het aanrecht.
Verwarm de hetelucht oven voor op 210 graden.
Haal het deeg uit de kom met flink bebloemde handen (het deeg is nog steeds vochtig) en sla de lucht eruit. Dit kun je doen door kort te kneden of je vuist erin te drukken. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten staan.
Zet de pan met deksel in een lege oven om voor te verwarmen. Haal de hete pan uit de oven. Haal het deeg uit de kom en probeer het tot een bal te vormen en zet op het bakpapier. Een beetje bloem op de bovenzijde van het brood zorgt voor een extra knapperig korstje. Laat het deeg voorzichtig zakken in de pan. Plaats de deksel erop en zet 30 minuten in de oven. Verwijder de deksel, zet de pan terug in de oven om het brood nog 15 te bakken.
Haal de pan uit de oven en laat afkoelen. Het brood gaart door in de pan, dus probeer je geduld te bewaren.