Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 270 gram Udon noedels bij het rijst of oosterse schap van het merk Hakubaku non-spon
  • 200 gram kip dijfilet
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1/2 theelepel knoflook poeder
  • snufje chilipeper
  • verse gemalen peper en zout
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 courgette
  • optioneel voor erbij: verse rode peper en koriander en extra sojasaus voor aan tafel

Zo maak je het

  • Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel af onder een koude kraan en laat uitlekken.
  • Snijd de kip dijfilet in kleine blokjes. Maak een marinade van de sojasaus, ketjap, knoflook, chili peper, zout en peper. Leg de kip erin en zet weg tot gebruik. Heb je de tijd? Maak de marinade van de kip eerder en laat minimaal een half uurtje intrekken in de koelkast.
  • Rasp de courgette met een mandoline in slierten of gebruik een courgette snijder. Een alternatief is om de groente in blokjes te snijden. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met olijfolie. Haal de kip uit de marinade en gooi het restant niet weg. Bak de kip rustig in een minuut of 5 bruin (zet het vuur niet te hoog, anders kan de ketjap verbranden). Voeg de champignons toe en na 1 minuut de courgette en de noedels. Bak nog een minuutje of 2. Giet het restantje marinade in de pan, roer goed door en klaar is de snelle maaltijd.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl