Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik kers tomaten
  • 80 gram zongedroogde tomaat op olie
  • half bakje verse platte peterselie
  • snufje peper en zout
  • optioneel: Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakken. Bak ze in een minuut of 3-5 bruin in een koekenpan met olijfolie. Haal de champignons uit de pan en doe in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Maak de pan niet schoon.
  • Snijd ondertussen de sjalotjes en knoflook fijn. Bak de sjalotjes en knoflook in dezelfde pan als de champignons. Voeg naar behoefte eerst een beetje olie toe en bak op een middelhoog vuur bruin. Voeg het blik tomaten toe en laat pruttelen.
  • Voeg de zongedroogde tomaat en de verse kruiden toe aan de hakmolen en maal fijn. Roer door de tomatensaus.
  • Giet de spaghetti af en serveer met de saus.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl