Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 preien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels koriander
  • 1 theelepel kurkuma geelwortel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gember
  • 200 gram hamreepjes
  • 100 gram taugé
  • 1 bloemkool
  • 4 eieren

Zo maak je het

  • Snijd de uien in stukjes. Verwijder de onderkant van de prei en het buitenste blad. Snijd doormidden en was beide helften onder stromend water. Snijd de preien in ringetjes. Was en snijd de paprika in stukjes.
  • Verwarm een grote koekenpan of wok met olie en bak hierin de ui op middelhoog vuur. Voeg de koriander, kurkuma, komijn en gember toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de prei toe en de paprika. Na 3 minuten begint de prei te slinken en voeg dan de hamreepjes toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm een paar minuutjes.
  • Snijd de bloemkool in stukken (inclusief de stronk) en maal in een keukenmachine of de hakmolen van de staafmolen tot "rijst". Voeg de bloemkool rijst en taugé toe aan de pan en bak een minuut of 2 mee.
  • Ondertussen verwarm je in een andere koekenpan een beetje olie en bak hierin de 4 spiegel eieren.
  • Serveer de bloemkool nasi met ei eventueel nog met een scheutje soja en sambal oelek voor meer pit.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl