Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli roosjes
  • 900 gram voorgekookte krieltjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • zeezout
  • 300 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepels pesto
  • extra nodig: ovenschaal of braadslede

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de broccoli roosjes 4 minuten in kokend water. Giet de broccoli vervolgens af.
  • Meng de olijfolie met de rozemarijn en een flinke snuf zeezout. Voeg de voorgekookte krieltjes toe en hussel goed door elkaar. Het beste kun je dit even met je handen doen.
  • Snijd vervolgens de kipdijfilet in stukjes en meng met de pesto.
  • Voeg de broccoli, krieltjes en kip toe aan een grote ovenschaal en schuif de schaal 20-25 minuten in de oven. Voor een extra bruin korstje zet je de ovenschotel met krieltjes nog 5 minuten onder de gril.

Linda's tips

  • Tip: neem bij voorkeur kipdijfilet, want gewone kipfilet kan droog worden in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl