Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipdij filets liever geen kipfilet, dit wordt anders te droog
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 350 gram lang korrelige rijst
  • 200 ml witte wijn of extra bouillon
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 blik kikkererwten 310 gram
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder La Chinata
  • 100 gram chorizo worst
  • 60 gram groene olijven schijfjes

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kruid de kipdij filets naar smaak met peper en zout.
  • Verwarm een oven bestendige pan met dikke bodem met olijfolie en bak de filets in 5 minuten goudbruin om en om bruin. Haal de kip uit de pan.
  • Snijd ondertussen de paprika's en uien. Voeg de groente toe aan het achtergebleven braadvet en bak in 5 minuten gaar.
  • Hak de knoflook fijn en bak een minuutje mee. Zorg dat de knoflook niet verbrand, want dit geeft een bittere smaak. Voeg dan de rijst toe en roer 3 minuten door de pan.
  • Voeg dan de witte wijn, bouillon, kikkererwten, tomatenblokjes, paprika poeder toe. Snijd de chorizo worst in stukjes. Voeg toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en leg de kip terug in de pan. Zet de deksel erop en schuif de pan 30 -35 minuten in de oven, totdat de rijst gaar en droog is.
  • Serveer de Spaanse kip met rijst met de groene olijven.

Linda's tips

  • Tip: de andere helft van de chorizo worst is ook heerlijk in deze boerenkool stamppot.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl