140gramverse biefstukvan de slager of biefstuk tartaar
1eetlepelpijnboompitten
1flinke theelepel kappertjes
snufjezout en peper
1eetlepelbasilicum olijfolie
klein stukje Parmezaanse kaas
8plakken stokbrood
Zo maak je het
Rooster een eetlepel pijnboompitten goud bruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
Maal de biefstuk fijn in de hakmolen van de staafmixer.
Schaaf met een kaasschaaf over de lengte 2 krullen van het stukje Parmezaanse kaas. Snijd vervolgens in stukjes. Meng de tartaar, pijnboompitten, kappertjes, zout, peper, olie en kaas voorzichtig door elkaar. Proef en bepaal of de carpaccio tapenade goed op smaak is. Voeg gerust meer kaas, kappertjes of peper en zout toe naar smaak. Smeer op het stokbrood en serveer direct.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl