Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang borrelhapjes
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, zelf maken
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 140 gram verse biefstuk van de slager of biefstuk tartaar
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 flinke theelepel kappertjes
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel basilicum olijfolie
  • klein stukje Parmezaanse kaas
  • 8 plakken stokbrood

Zo maak je het

  • Rooster een eetlepel pijnboompitten goud bruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Maal de biefstuk fijn in de hakmolen van de staafmixer.
  • Schaaf met een kaasschaaf over de lengte 2 krullen van het stukje Parmezaanse kaas. Snijd vervolgens in stukjes. Meng de tartaar, pijnboompitten, kappertjes, zout, peper, olie en kaas voorzichtig door elkaar. Proef en bepaal of de carpaccio tapenade goed op smaak is. Voeg gerust meer kaas, kappertjes of peper en zout toe naar smaak. Smeer op het stokbrood en serveer direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl