Bladerdeegbroodjes met geitenkaas, appel en honing
Kenmerken
Porties 10stuks
Ingrediënten
10plakjesbladerdeeg
1appel
5plakjesrauw ham
90gramzachte smeerbare geitenkaas
3eetlepelshoning
1eigeel
Zo maak je het
Ontdooi het bladerdeeg volgens de verpakking.
Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht).
Snijd een appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Halveer een plakje rauwe ham in de breedte. Leg hierop twee plakjes appel. Smeer er een flinke theelepel geitenkaas over en een beetje honing. Vouw de zijkanten naar elkaar toe.
Snijd aan elke zijde 6 inkepingen van ongeveer 2 cm (zie foto). Leg het gevulde pakketje rauwe ham met de bovenzijde naar beneden op het bladerdeeg. Vlecht de reepjes bladerdeeg links en rechts over de vulling heen.
Klop het eigeel los en bestrijk hiermee de bladerdeegbroodjes. Bak in 15 minuten goudbruin in de oven.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl