Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 appel
  • 5 plakjes rauw ham
  • 90 gram zachte smeerbare geitenkaas
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eigeel

Zo maak je het

  • Ontdooi het bladerdeeg volgens de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht).
  • Snijd een appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  • Halveer een plakje rauwe ham in de breedte. Leg hierop twee plakjes appel. Smeer er een flinke theelepel geitenkaas over en een beetje honing. Vouw de zijkanten naar elkaar toe.
  • Snijd aan elke zijde 6 inkepingen van ongeveer 2 cm (zie foto). Leg het gevulde pakketje rauwe ham met de bovenzijde naar beneden op het bladerdeeg. Vlecht de reepjes bladerdeeg links en rechts over de vulling heen.
    bladerdeegbroodjes met geitenkaas
  • Klop het eigeel los en bestrijk hiermee de bladerdeegbroodjes. Bak in 15 minuten goudbruin in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl