Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Amuses, voorgerechten
Keuken Hollands
Trefwoord Kerst recepten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 8 personen

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg (rechthoekig)
  • 1 ei eigeel
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad

Vulling

  • 2 avocado's (eetrijp)
  • 2 mango's (eetrijp)
  • 100 gram Hollandse garnalen

Saus

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 6 drupples tabasco
  • 2 theelepels citroensap

Extra nodig

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Knip een strook bakpapier dat twee keer zo breed is als de ring. Leg om de bakring en vouw de randen naar binnen. Klop het eigeel los.
    Baking met bakpapier voor bladerdeegring
  • Snijd 8 repen bladerdeeg van elk 3 cm breed. Wikkel het bladerdeeg om de bakring. Zorg dat het deeg 1,5 cm overlapt, het restant snijd je weg. Druk het deeg goed aan. Prik het bladerdeeg goed in, zoals op de foto. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet rijst. Smeer het bladerdeeg in met het eigeel en strooi de zwarte sesamzaadjes erover.
    Bladerdeegring voorbeeld inprikken
  • Zet de bladerdeegringen op het rooster en bak in 13-15 minuten goudbruin. Laat het bladerdeeg afkoelen, voordat je het van de bakring schuift. Herhaal bovenstaande bereiding voor de volgende 4 bladerdeegringen.
  • Snijd de avocado en mango in gelijke blokjes.
  • Maak de saus van de mayonaise, ketchup, tabasco en citroensap. Schep in een spuitzak of gebruik een diepvrieszakje waar je een hoekje van afknipt.
  • Zet een bladerdeegring op een bordje, vul met avocado, mango, en Hollandse garnalen on top. Maak het af met een paar toefjes saus en serveer direct.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: maak de bladerdeegringen een paar uur van te voren. Bewaar in een luchtdichte doos. Maak ook alvast het sausje en zet klaar in een spuitzak. De avocado en mango kun je het beste ter plekke snijden. Vervolgens ga je verder met stap 6.
  • Van het restant bladerdeeg kun je soepstengels maken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl