Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram tortellini met kaas of spinazie vulling
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • eetlepel olie
  • 4 rundersaucijzen naar keuze bijv Blonde d'Aquitaine
  • 2 blikken tomaten of 2 pakjes Heinz Tomato Frito
  • 300 gram verse spinazie
  • snufje zout en peper
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • optioneel: snuf chili vlokken

Zo maak je het

  • Kook de tortellini volgens de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui en knoflook in stukjes. Verwarm een pan met dikke bodem en een eetlepel olie. Bak hierin de ui en knoflook in 5 minuten zacht. Verwijder het vlees uit de worstjes en draai er balletjes van. Voeg de blikken tomaten toe aan de groente. Druk de tomaten plat met de bolle kant van een lepel. Voeg de balletjes toe aan de pan.
  • Na 10 minuten roer je in delen de spinazie erdoor totdat dit geslonken is. Breng de saus op smaak met een snufje zout en peper en eventueel een snuf chili vlokken. Roer de gekookte tortellini voorzichtig door de saus.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie, stort de saus erin. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel dit over de schaal en voeg Parmezaan toe naar smaak.
  • Schuif de tortellini maximaal 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Linda's tips

  • Tip: heb je haast, dan kun je stap 6 ook overslaan. Snijd de mozzarella in kleinere stukjes en verdeel over het pasta gerecht bij het serveren.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl