Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram schoongemaakte sperziebonen
  • 400 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 kleine zoete appeltjes
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • snufje peper en zout
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 200 gram crème fraîche
  • 3 eieren
  • optioneel: 3 laurierblaadjes

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de sperziebonen met een snufje zout beetgaar in 5 minuten.
  • Rul het gehakt in een koekenpan. Snijd ondertussen de ui en hak de knoflook. Voeg de ui, gehakt, kerrie, kaneel en kurkuma toe aan het gehakt en bak 5 minuten.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de abrikozen in stukjes.
  • Voeg de appels, abrikozen en gekookte sperziebonen toe aan het gehaktmengsel en bak een paar minuutjes. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Vet ondertussen een ovenschaal in. Leg de aardappelschijfjes op de bodem.
  • Meng de crème fraîche met de eieren.
  • Voeg het gehakt sperziebonen mengsel toe aan de ovenschaal. Giet het crème fraîche mengsel erover. Decoreer met 3 laurierblaadjes. Schuif 30 minuten in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl