Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kip
  • snufje zout en peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 kastanje champignons
  • 250 ml kippenbouillon
  • 120 gram roomkaas light of zuivelspread light Philadelphia
  • 2 volle theelepels kerriepoeder
  • 1 bloemkool
  • voor erbij: cashewnoten en verse bieslook

Zo maak je het

  • Snijd de kip in stukjes. Kruid met zout en peper. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de kip bruin.
  • Snijd ondertussen de ui en paprika en bak dit een minuut of 3 zachtjes mee.
  • Borstel de champignons schoon en bak kort. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de roomkaas erdoor en zet het vuur lager en laat zachtjes pruttelen.
  • Maal de bloemkool tot rijst in de hakmolen van de staafmixer of een keukenmachine. Het makkelijkste is als je de bloemkool in kleine stukjes snijd en in delen fijnmaalt.
  • Verwarm een tweede koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe en de kerrie en bak 3 minuten.
  • Serveer de bloemkoolrijst met kip en groente. Strooi er eventueel nog cashewnoten en verse bieslook over.

Linda's tips

  • Tip: mocht de rest van het gezin geen bloemkoolrijst willen dan kook je voor hun normale rijst. Maal de rest van de bloemkool fijn en vries dit rauw in. Vervolgens kun je een volgende keer de bevroren rijst in de pan bakken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl