Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappels
  • 1 paprika
  • 200 gram winterwortel
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • snuf chilipoeder of chilivlokken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • 400 gram tomaten blokjes in blik
  • 300 gram zilvervlies rijst
  • 400 gram zwarte bonen
  • sap van 1/2 limoen
  • optioneel: flinke hand koriander

Zo maak je het

  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook 5 minuten.
  • Snijd de paprika, winterwortel en ui in kleine stukjes. Hak de knoflook in kleine stukjes.
  • Verwarm in een grote pan met dikke bodem een scheutje olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de kurkuma, komijn en chilipoeder toe en bak 1 minuut. Voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar. Giet de kokosmelk, tomatenblokjes, paprika, winterwortel en zoete aardappel toe. Breng de stoofpot aan de kook, laat vervolgens een half uurtje op zacht vuur pruttelen
  • Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Laat de zwarte bonen uitlekken en verwarm op het laatst even mee. Roer het limoensap erdoor. Serveer de zoete aardappel stoof met rijst en optioneel verse koriander.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl