Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 250 gram kastanje champignons
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 - 500 gram kabeljauwfilet of andere witvisfilet
  • 400 - 600 gram spinazie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1-2 eetlepels groene curry* of rode curry

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de kastanje champignons schoon en snijd in stukken. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de champignons goudbruin.
  • Voeg de curry en kokosmelk toe aan de champignons en meng goed door elkaar. Proef en voeg eventueel meer curry pasta toe naar smaak.
  • Snijd de kabeljauw in stukken en kruid met zout en peper. Verdeel over de pan, sluit af met een deksel en laat 5 – 7 minuten pruttelen.
  • Hak de spinazie grof. Deze stap is niet noodzakelijk, maar zo vinden mijn kinderen spinazie lekkerder. Roerbak de spinazie in twee delen in een koekenpan tot de groente is geslonken. Voeg toe aan de kabeljauw.
  • Serveer de viscurry in een diep bord met rijst.

Linda's tips

  • *ik gebruik het merk Koh Thai Green Curry pasta, zonder allerlei toevoegingen. De kruidenpasta's van Fair Trade Original zijn ook erg fijn. Voor een Indiase versie kan ik de currypasta's van Patak's aanbevelen.
  • Tip: gebruik ook eens flinke theelepel currypasta om een omelet op smaak te brengen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl