Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 4 sjalotjes
  • 12 blaadjes + extra om erover te strooien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 - 3 eetlepels olijfolie om in te bakken
  • 800 gram pompoen blokjes vers of diepvries
  • 100 ml lactosevrije crème fraîche of kookroom, roomkaas
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • optioneel: geroosterde gehakte hazelnoten naar smaak

Zo maak je het

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bewaar een klein kopje kookvocht.
  • Snij de sjalotjes in stukjes, hak de salieblaadjes en knoflook fijn. Verwarm een pan met dikke bodem met de olijfolie. Bak de sjalotjes, salie en knoflook op een zacht vuurtje een minuut of 10.
  • Kook ondertussen de pompoen blokjes volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de groente toe aan het uien kruiden mengsel en roer de crème fraîche erdoor. Voeg de gekookte pasta erbij en 2 tot 3 eetlepels kookvocht. Strooi de Parmezaanse kaas erover en eventueel geroosterde gehakte hazelnoten en extra salie blaadjes.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl