150gramhavervlokkenof havermout, spelt - of boekweitvlokken
50gramwalnotenof andere noot naar keuze
50grampompoenpittenof lijnzaad of zonnebloempitten
2theelepelskoek kruidenof kaneel
1/2theelepelvanillepoederof vanille essense
snuf zout
50gramrozijnen
2opgeklopte eiwitten
extra nodig: kleine siliconen cakejes vorm van de Xenos€ 6,99 of een klein cakeblik
Zo maak je het
Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
Verwarm de honing met de olie in een steelpannetje en meng goed door elkaar. Voeg alle droge ingrediënten toe aan een kom en meng door elkaar. Doe vervolgens het honing olie mengsel erbij en meng tot een plakkerige massa.
Verdeel de granola over de 8 vormen. Gebruik je een cakeblik, voeg dan 2 opgeklopte eiwitten toe aan het mengsel. Dit zorgt voor binding, anders is de granola niet goed in repen te snijden. Zorg dat de rozijntjes zo min mogelijk aan de oppervlakte liggen, want die verbranden snel. Druk de granola met een lepel HEEL stevig aan. Zo verklein je de kans dat de repen na snijden uit elkaar vallen.
Zet 20 minuten in de oven. Haal eruit en laat volledig afkoelen voordat je de granola repen uit de vorm haalt. Mocht je een andere vorm gebruiken, laat de repen dan ook eerst afkoelen voordat je ze snijdt.
Linda's tips
Tip: na het verwijderen van de repen uit de vorm, kunnen er kruimels achterblijven. Gooi dit niet weg, want dit kun je als normale granola in de yoghurt doen. Hmm. Bewaar een dag of 4 in een luchtdicht afgesloten trommel. Daarna vallen ze tijdens het eten teveel uit elkaar.
Tip: voor een glutenvrije versie kun je boekweitvlokken gebruiken.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl