Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 3 eetlepels honing
  • 4 eetlepels neutrale olie of kokosolie of boter
  • 150 gram havervlokken of havermout, spelt - of boekweitvlokken
  • 50 gram walnoten of andere noot naar keuze
  • 50 gram pompoenpitten of lijnzaad of zonnebloempitten
  • 2 theelepels koek kruiden of kaneel
  • 1/2 theelepel vanillepoeder of vanille essense
  • snuf zout
  • 50 gram rozijnen
  • 2 opgeklopte eiwitten
  • extra nodig: kleine siliconen cakejes vorm van de Xenos € 6,99 of een klein cakeblik

Zo maak je het

  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
  • Verwarm de honing met de olie in een steelpannetje en meng goed door elkaar. Voeg alle droge ingrediënten toe aan een kom en meng door elkaar. Doe vervolgens het honing olie mengsel erbij en meng tot een plakkerige massa.
  • Verdeel de granola over de 8 vormen. Gebruik je een cakeblik, voeg dan 2 opgeklopte eiwitten toe aan het mengsel. Dit zorgt voor binding, anders is de granola niet goed in repen te snijden. Zorg dat de rozijntjes zo min mogelijk aan de oppervlakte liggen, want die verbranden snel. Druk de granola met een lepel HEEL stevig aan. Zo verklein je de kans dat de repen na snijden uit elkaar vallen.
  • Zet 20 minuten in de oven. Haal eruit en laat volledig afkoelen voordat je de granola repen uit de vorm haalt. Mocht je een andere vorm gebruiken, laat de repen dan ook eerst afkoelen voordat je ze snijdt.

Linda's tips

  • Tip: na het verwijderen van de repen uit de vorm, kunnen er kruimels achterblijven. Gooi dit niet weg, want dit kun je als normale granola in de yoghurt doen. Hmm. Bewaar een dag of 4 in een luchtdicht afgesloten trommel. Daarna vallen ze tijdens het eten teveel uit elkaar.
  • Tip: voor een glutenvrije versie kun je boekweitvlokken gebruiken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl