Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram spinazie grote voordeelverpakking
  • 250 gram champignons
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 blik PLUS tomatenblokjes gekruid
  • 1 fles PLUS passata basilicum
  • 9 volkoren lasagnebladen
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • optioneel: takje zoete trostomaatjes & verse basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in stukjes en de knoflook fijn. Hak de spinazie grof. Maak de kastanje champignons schoon, snijd in grove stukken en maal kort tot een grove structuur in de blender of hakmolen van de staafmixer. Haal de champignons eruit. Maal vervolgens de zongedroogde tomaatjes tot een egale massa.
  • Verwarm een hapjespan zonder olie en bak hierin de champignons 5 minuten. Roer goed, zodat al het vocht uit de champignons verdampt. Haal het mengsel uit de pan en zet apart. Gebruik dezelfde pan, voeg olijfolie toe en bak de uien en knoflook op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe in delen en laat slinken.
  • Roer de zongedroogde tomaatjes, passata, tomatenblokjes en champignons erdoor en verwarm goed.
  • Vet een ovenschaal in. Verdeel een kwart van de saus over de bodem. Leg 3 lasagnebladen erop. Herhaal dit twee keer en eindig met een laagje saus. Dek af met in stukken gescheurde mozzarella en de geraspte kaas. Decoreer optioneel met een takje zoete trostomaatjes en verse basilicum.
  • Zet de vegetarische lasagne in het midden van de oven en bak in 35 - 40 minuten gaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl