Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 125 gram volkoren meel of volkoren speltmeel
  • 75 gram zachte roomboter
  • 50 gram oerzoet
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • flinke snuf zeezout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels amandelmelk / andere plantaardige melk
  • optioneel: 1 theelepeltje vanille extract
  • extra: bloem
  • bakpapier
  • deegroller
  • Overig: speculaasplank of koekvormpjes alternatief kleivormpjes

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en maak er een soepel deeg van.
  • Bestrooi deegroller & aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot de gewenste dikte. Steek uit met het vormpje en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 15-17 minuten gaar en laat afkoelen zodat ze lekker knapperig worden.

Linda's tips

  • Tip: wil je nog een stap gezonder? Gebruik dan kokosbloemsuiker in plaats van oerzoet.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl