Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 klein pannetje

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 100 ml kokosmelk*
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 6 eetlepels 120 gram 100 % pindakaas of zelfgemaakt

Zo maak je het

  • Snijd het sjalotje zeer fijn. Verwarm een kleine koekenpan met olie en fruit hierin de ui. Zet het vuur lager en voeg de sojasaus, kokosmelk en chilisaus toe. Roer goed door elkaar. Voeg dan de pindakaas toe en blijf goed roeren zodat je een homogene massa krijgt. Is de saus te dik voeg dan meer kokosmelk toe. Proef of de satésaus naar wens is, voeg gerust meer pindakaas toe.
  • Serveer de pindasaus met zelfgemaakte saté of een lekkere nasi.

Linda's tips

  • *koop een pakje van 250 ml of een blik van 400 ml. Het restant kokosmelk kun je invriezen voor een volgende keer of een curry.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl