Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika's
  • 300 gram kipdij filet
  • 100 gram cashewnoten

Saus

  • 6 eetlepels donkere sojasaus
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 6 eetlepels water
  • 1 theelepel maizena

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Kook 3 minuten in kokend water. Zet apart.
  • Snijd de ui, knoflook, paprika's en kipfilet in stukjes.
  • Bak de ui in een scheutje olijfolie in 3 minuten glazig. Voeg de knoflook, paprika en kip toe.
  • Meng in een klein steelpannetje de sojasaus, oestersaus en water en verwarm. Meng de maizena met een scheutje water. Voeg toe aan de saus en roer de saus tot de gewenste dikte.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Schenk de saus bij de kip cashew en roer door elkaar.
  • Serveer rijst en broccoli bij de kip cashew.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl