Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram fles pompoen
  • 400 gram zoete aardappel
  • olijfolie
  • 2 rode uien
  • 250 gram runder gehakt
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 2 eetlepels ketjap
  • snufje zout en peper
  • 1 blik linzen 310 gram
  • 1 flinke eetlepel couscous
  • 100 gram schapen feta
  • rucola

Zo maak je het

  • Halveer de pompoen*, verwijder de pitjes en de draden en snijd in plakken van 1 cm. Schil en was de zoete aardappel in plakken van 1 cmKook de aardappel en pompoen in 1 pan met een beetje zout in 10 minuten gaar.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
  • Snijd een rode ui in ringen. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de ui 5 minuten. Bak het gehakt 2 minuten met de koekkruiden, ketjap en zout & peper. Spoel de linzen af om overtollig zout te verwijderen en voeg toe aan het gehakt.
  • Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Strooi een eetlepel couscous over de bodem. Dit absorbeert het vocht uit het gehakt en de groente. Schep het gehaktmengsel in de schaal. Verdeel de aardappel en pompoen erover. Verkruimel de feta erover en zet 15 minuten in de oven. Haal eruit als de feta een lichtbruin korstje krijgt.

Linda's tips

  • *maak van de andere helft een pompoen spread of in een speculaas pompoencake.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl