Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke ui
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 chili pepertje zonder zaadjes
  • olijfolie
  • 300 gram gehakt
  • 1 theelepel oregano
  • snuf zout en peper
  • 1 blik tomaten
  • 1 fles passata 690 gram
  • 6 volkoren lasagne bladen
  • 1 buffel mozzarella
  • optioneel: verse basilicum en een groene salade

Zo maak je het

  • Snijd de ui en courgette in stukjes. Snijd het teentje knoflook en het chili pepertje fijn.
  • Verwarm een koekenpan (28 cm) en bak hierin de ui, courgette, knoflook en pepertje 5 minuten op medium hoog vuur.
  • Voeg het gehakt toe en zodra het vlees bruin is, de oregano, zout, peper, het blik tomaten en de fles passata. Roer goed door elkaar.
  • Breek de vellen lasagne in 4-6 stukken en duw in de saus. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig zodat de bladen niet aan elkaar blijven plakken.
  • Snijd de mozzarella in plakken en leg op de saus. Leg de deksel op de pan en laat nog 3 minuten op een laag vuurtje staan, zodat de kaas smelt. Serveer er eventueel verse basilicum bij en een groene salade.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl