1eetlepelverse basilicum gesneden+ extra blaadjes voor decoratie
4eetlepelsolijfolieextra vierge
snufje zout
snufje peper
1ciabatta(afgebakken)
100mlbalsamico azijn (optioneel: zie tip)
Zo maak je het
Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode ui fijn (maximaal 2 eetlepels). Snijd 2 teentjes knoflook fijn.
Meng de gesneden tomaat, rode ui, knoflook, eetlepel basilicum, 2 eetlepels olijfolie met een snufje zout en peper door elkaar. Zet weg en laat de smaken intrekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ciabatta in 12 plakken. Smeer elke kant in met olijfolie. Halveer een teentje knoflook en wrijf hiermee over de broodjes. Rooster het brood in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven.
Beleg het geroosterde brood met de tomatensalsa. Decoreer met basilicum blaadjes en optioneel balsamico siroop.
Linda's tips
Balsamico siroop kun je kant en klaar kopen, maar ook ook zelf maken. Verwarm 100 ml goede balsamico azijn tot het kookt. Zet het vuur zachter en kook tot de helft in, tot siroop dikte. Tijdens het afkoelen zal de balsamico siroop verder indikken tot een echte stroop. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl