Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese, Aziatisch
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram magere hamlappen

Babi pangang marinade

  • flink teentje knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • snufje peper en zout

Babi pangang saus

  • 100 ml azijn
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 25 gram suiker
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gram 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1-2 theelepels sambal oelek naar smaak
  • 1 eetlepel maizena

Voor erbij

  • zonnebloemolie om vlees in te bakken atjar tjampoer, gekookte rijst en kroepoek

Zo maak je het

  • Snijd het vlees in reepjes. Maak de babi pangang marinade. Pers het teentje knoflook. Meng de knoflook met de gemberpoeder, koriander, ketjap manis, citroensap, zonnebloemolie en een snufje peper en zout. Meng het vlees met de marinade. Laat de pangang marinade het liefst 2 uur intrekken of nog beter zet het vlees de avond ervoor in de pangang marinade.
  • Maak de pangang saus door alle ingrediënten (behalve de maizena) te mengen in een klein pannetje. Laat de saus even koken. Meng de maizena met een eetlepel water, voeg toe aan de saus. Roer goed door elkaar en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Verwarm een koekenpan en verwarm hierin een scheutje zonnebloemolie. Bak het vlees met alle marinade gaar en goudbruin. Voeg de saus toe aan het vlees. Serveer de babi pangang met gekookte rijst, atjar tjampoer en kroepoek.

Linda's tips

  • Tip: in plaats van hamlappen kun je ook kipfilet nemen om ajam pangang te maken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl