Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 10 koekjes

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel of 125 gram speltbloem en 4 gram bakpoeder + bloem voor bestuiven van het aanrecht
  • 1 eetlepel suiker kokosbloesem suiker, palmsuiker of gewone suiker naar keuze
  • 25 gram kokosolie extra virgine niet verwarmen
  • 90 ml kokosmelk of een andere plantaardige melk

Optioneel voor erbij:

  • jam smeer een likje aardbeien jam op het koekje, direct opeten
  • 50 gram pure chocolade smelt 50 gram pure chocolade au bain marie. Doop het koekje voor de helft in de gesmolten chocolade, direct opeten

Zo maak je het

  • Meng het zelfrijzende bakmeel met de suiker en de kokosolie kort in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
  • Voeg de kokosmelk toe en zet de machine aan totdat het deeg niet meer aan de zijkant plakt. Door de kleine hoeveelheid is het deeg snel klaar.
  • Haal het deeg uit de keukenmachine. Wikkel in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg tot een plak van 1 cm. Gebruik een rond kopje met een maximale doorsnede van 5 cm en steek hiermee de rondjes uit, net zo lang tot het deeg op is.
  • Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten gaar en licht gekleurd.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl