125gramzelfrijzend bakmeelof 125 gram speltbloem en 4 gram bakpoeder + bloem voor bestuiven van het aanrecht
1eetlepelsuikerkokosbloesem suiker, palmsuiker of gewone suiker naar keuze
25gramkokosolie extra virgineniet verwarmen
90mlkokosmelkof een andere plantaardige melk
Optioneel voor erbij:
jamsmeer een likje aardbeien jam op het koekje, direct opeten
50grampure chocoladesmelt 50 gram pure chocolade au bain marie. Doop het koekje voor de helft in de gesmolten chocolade, direct opeten
Zo maak je het
Meng het zelfrijzende bakmeel met de suiker en de kokosolie kort in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
Voeg de kokosmelk toe en zet de machine aan totdat het deeg niet meer aan de zijkant plakt. Door de kleine hoeveelheid is het deeg snel klaar.
Haal het deeg uit de keukenmachine. Wikkel in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg tot een plak van 1 cm. Gebruik een rond kopje met een maximale doorsnede van 5 cm en steek hiermee de rondjes uit, net zo lang tot het deeg op is.
Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten gaar en licht gekleurd.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl