Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 1 zakje droge gist
  • 250 ml warm water niet kokend
  • 400 gram bloem + extra
  • 2 theelepels zout

Zo maak je het

  • Meng het gist met het water en laat even staan. Zodra er bubbels op het water verschijnt is de gist klaar voor gebruik. Meng de bloem met het zout en voeg het water met gist toe. Kneed tot een soepel deeg. Is het deeg te nat, voeg dan bloem toe en bij een droog deeg voeg je nog een beetje water toe.
  • Leg de deegbal in een ingevette kom met olie. Zo blijft het deeg niet aan de kom plakken. Dek af met een vochtige theedoek. Zet minimaal een uurtje weg om te laten rijzen.
  • Haal het deeg uit de kom. Bestuif je werkblad met bloem en kneed het deeg nog even door. Verdeel in 8 gelijke ballen. Rol uit tot een ronde plak van circa 15 cm. Het is geen pizza, dus maak de plak niet te dun.
  • Zorg dat de koekenpan, grill pan of gietijzeren pan goed heet is. Leg een pita (zonder olie) in de pan en draai om zodra het deeg op bolt en bak bruin aan de andere zijde.
  • Houd de pita warm in een theedoek en bak de rest.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl