Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 cake

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram speltmeel
  • 3 eieren
  • 2 theelepels wijnsteen bakpoeder of gewone bakpoeder
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 50 gram pecannoten grof gehakt
  • snufje zout
  • extra nodig: bakblik van 20 x 20 cm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 hetelucht.
  • Kook de pompoenblokjes in 10 - 15 minuten gaar. Giet af en stamp fijn.
  • Mix de pompoenpuree, het amandelmeel, speltmeel, eieren, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden, ahornsiroop, en een snufje zout tot een gladde massa. Spatel de pecannoten erdoor.
  • Bekleed het bakblik met bakpapier en stort het deeg erin.
  • Zet 30 minuten in de oven.

Linda's tips

  • Tip: decoreer de speculaas pompoen cake met een paar pecannoten of een beetje poedersuiker.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl