Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 cake

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 2 theelepels wijnsteen bakpoeder of gewone bakpoeder
  • 50 gram kokosolie of boter
  • 150 gram kwark
  • 3 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 3 eetlepels honing of paar druppels zoetstof als je geheel koolhydraatarm eet
  • snufje zout
  • ter garnering: 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • extra nodig: bakblik van 20 x 20 cm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Mix het amandelmeel, eieren, bakpoeder, kokosolie (verwarmd), kwark, koek- en speculaaskruiden, honing en snufje zout tot een gladde massa.
  • Proef en bepaal of het beslag naar smaak is. Misschien wil je iets meer honing, kruiden of zout.
  • Bekleed het bakblik met bakpapier en stort het deeg erin. Strooi de geschaafde amandelen erover.
  • Zet 35 minuten in de oven.

Linda's tips

  • Tip van mijn dochter: "sla met het bakblik kort op het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen". Die wijsheid had ze van een YouTube filmpje van het duo Bart en Elske. Ik heb haar stomverbaasd aan staan kijken en vond het eigenlijk te leuk om niet met jullie te delen.
  • Tip: En mocht je omgeving bezig zijn met een koolhydraatarm dieet. Zij mogen ook genieten van deze speculaascake

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl