3eetlepelshoningof paar druppels zoetstof als je geheel koolhydraatarm eet
snufjezout
ter garnering: 2 eetlepels geschaafde amandelen
extra nodig: bakblik van 20 x 20 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Mix het amandelmeel, eieren, bakpoeder, kokosolie (verwarmd), kwark, koek- en speculaaskruiden, honing en snufje zout tot een gladde massa.
Proef en bepaal of het beslag naar smaak is. Misschien wil je iets meer honing, kruiden of zout.
Bekleed het bakblik met bakpapier en stort het deeg erin. Strooi de geschaafde amandelen erover.
Zet 35 minuten in de oven.
Linda's tips
Tip van mijn dochter: "sla met het bakblik kort op het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen". Die wijsheid had ze van een YouTube filmpje van het duo Bart en Elske. Ik heb haar stomverbaasd aan staan kijken en vond het eigenlijk te leuk om niet met jullie te delen.
Tip: En mocht je omgeving bezig zijn met een koolhydraatarm dieet. Zij mogen ook genieten van deze speculaascake
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl