Voeg de rijst toe aan een dichte stoomovenschaal en vul met water volgens de instructie van jouw stoomoven. Voor mij geldt 1,5x water bij de hoeveelheid rijst en dat is 450 ml water voor 300 gram rijst. Zet de bak met rijst op een ovenrek en leg de 4 eieren er voorzichtig naast. Stel de stoomoven in op stomen, 100 graden voor 8 minuten.
Leg de bloemkoolroosjes en de gesneden sperziebonen klaar op een geperforeerde stoomoven schaal.
Open na 8 minuten langzaam de oven. Trek het ovenrek uit en haal de 4 eieren eruit. Schuif de schaal met groente erin en stel de stoomoven in op stomen, 100 graden voor 12 minuten.
Schrik de eieren en pel ze.
Maak het pindasausje door de pindakaas, water, sojasaus, chilisaus en sesamolie te verwarmen. Blijf roeren totdat er een pindasaus dikte ontstaat.
Vul 4 kommen met rijst, 2 soorten groente, het eitje en maak af met de pindasaus en topping naar keuze.