Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram gesneden sperziebonen
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 4 eieren
  • 300 gram rijst
  • 450 ml water
  • Pindasaus
  • 6 eetlepels pindakaas 100 %
  • 6 eetlepels water
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 3-4 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • Topping:
  • kroepoek
  • gebakken uitjes
  • seroendeng

Zo maak je het

  • Voeg de rijst toe aan een dichte stoomovenschaal en vul met water volgens de instructie van jouw stoomoven. Voor mij geldt 1,5x water bij de hoeveelheid rijst en dat is 450 ml water voor 300 gram rijst. Zet de bak met rijst op een ovenrek en leg de 4 eieren er voorzichtig naast. Stel de stoomoven in op stomen, 100 graden voor 8 minuten.
  • Leg de bloemkoolroosjes en de gesneden sperziebonen klaar op een geperforeerde stoomoven schaal.
  • Open na 8 minuten langzaam de oven. Trek het ovenrek uit en haal de 4 eieren eruit. Schuif de schaal met groente erin en stel de stoomoven in op stomen, 100 graden voor 12 minuten.
  • Schrik de eieren en pel ze.
  • Maak het pindasausje door de pindakaas, water, sojasaus, chilisaus en sesamolie te verwarmen. Blijf roeren totdat er een pindasaus dikte ontstaat.
  • Vul 4 kommen met rijst, 2 soorten groente, het eitje en maak af met de pindasaus en topping naar keuze.

Bereiding zonder stoomoven:

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Kook ondertussen zowel de bloemkool als de sperziebonen in 10-15 minuten beetgaar en de eieren hard in 6-8 minuten.
  • Maak vervolgens de pindasaus zoals beschreven in stap 5 van het stoomoven recept.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl