Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 schaal

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels barbecue saus
  • 1 rode paprika
  • 150 gram zwarte bonen
  • 150 gram maïs
  • 2 lente uitjes
  • 185 gram nacho tortilla chips
  • 300 gram geraspte kaas in dit recept koos ik voor een mix van cheddar en pittige kaas
  • 2 rijpe avocado's
  • snufje zout en peper
  • 125 gram crème fraîche
  • optioneel: platte peterselie
  • extra nodig: ovenschaal

Zo maak je het

  • Kook de kipfilets in zijn geheel in een klein pannetje met kokend water in 15 minuten gaar. Laat even afkoelen en trek uit elkaar met 2 vorken. Meng de chilisaus en barbecuesaus en roer de kip erdoor om pulled chicken te maken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de paprika in stukjes. Giet de mais en bonen af. Snijd de lente ui in ringetjes.
  • Neem een grote ovenschaal en vet deze in. Leg de helft van de nacho tortilla chips op de bodem. Verdeel de helft van pulled chicken, bonen, maïs, paprika en lente ui erover en een flinke laag kaas. Sluit af met de rest van de nachos, pulled chicken, bonen, maïs, paprika, lente uit en kaas. Zet de nacho schotel 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  • Snijd de avocado’s doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Prak de avocado’s fijn en breng op smaak met een snufje peper en zout. Bekijk eventueel dit guacamole recept met een uitgebreidere bereiding.
  • Serveer de nacho schotel direct met de guacamole en crème fraîche.

Linda's tips

  • *Dit is een kleine maaltijd voor 4 personen. Na onze borrel op vrijdagavond is dit genoeg. Serveer er rijst en eventueel een salade erbij voor een complete maaltijd.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl