Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Tzatziki
Kenmerken
Porties
1
portie (500 gram)
Ingrediënten
3/4
komkommer
500
ml
Griekse Yoghurt
Total
1-2
teentjes knoflook
scheutje extra virgine olijfolie
zeezout & vers gemalen zwarte peper naar smaak
Zo maak je het
Laat de Griekse yoghurt 1 uur uitlekken in een koffiefilter met houder of een theedoek in een vergiet.
Rasp de komkommer klein en druk het vocht eruit.
Snijd 1 tot 2 teentjes knoflook fijn.
Voeg de komkommer en knoflook toe aan de (uitgelekte) yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met olijfolie, zout en peper.
Linda's tips
Tip van manlief: de tzatziki een nachtje in de koelkast laten staan doet wonderen. De smaken zijn dan nog beter ingetrokken.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl