Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie (500 gram)

Ingrediënten

  • 3/4 komkommer
  • 500 ml Griekse Yoghurt Total
  • 1-2 teentjes knoflook
  • scheutje extra virgine olijfolie
  • zeezout & vers gemalen zwarte peper naar smaak

Zo maak je het

  • Laat de Griekse yoghurt 1 uur uitlekken in een koffiefilter met houder of een theedoek in een vergiet.
  • Rasp de komkommer klein en druk het vocht eruit.
  • Snijd 1 tot 2 teentjes knoflook fijn.
  • Voeg de komkommer en knoflook toe aan de (uitgelekte) yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met olijfolie, zout en peper.

Linda's tips

  • Tip van manlief: de tzatziki een nachtje in de koelkast laten staan doet wonderen. De smaken zijn dan nog beter ingetrokken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl