Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetrijpe avocado's
  • 1 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • sap van 1 limoen of citroen
  • vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
  • 100 gram gerookte zalm
  • 150 gram zachte geitenkaas kuipje
  • optioneel: verse basilicum of bieslook
  • extra nodig: glaasjes

Zo maak je het

  • Snijd de avocado’s door. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal met een lepel de reepjes eruit.
  • Snijd de rode ui in stukjes en snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
  • Doe alles in de staafmixer, voeg het sap van de limoen toe en pureer fijn. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Snijd de zalm in snippers. Maak de geitenkaas los met een vork.
  • Nu is het tijd om de glaasjes te vullen. De mousse krijg je netjes in een glaasje met een spuitzak. Of maak er 1 zelf met een boterhamzakje. Vul het zakje met de avocadomousse. Knijp alle inhoud naar 1 kant toe en sluit af. Knip in het hoekje een klein puntje af. Knijp voorzichtig een hoeveelheid in het glas. Maak een 2e laag door 1 flinke eetlepel geitenkaas erop te scheppen. Bovenop komt 1 eetlepel zalmsnipper. Garneer met een blaadje basilicum of geknipte bieslook.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl