Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 smalle courgettes waarvan eventueel 1 gele
  • 1 klein sjalotje
  • 6 eetlepels olijfolie extra virgine
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 2 chioggia bieten
  • 20 gram pijnboompitten
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Snijd de courgettes in hele dunne plakken met een mandoline. Snijd het sjalotje fijn. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, mosterd en honing. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Marineer de courgette plakken minimaal een half uur in de marinade.
  • Schaaf dunne plakken van de chioggia bieten. Rooster de pijnboompitten en schaaf mooie plakjes van de Parmezaanse kaas.
  • Serveer de salade op een grote schaal of maak bordjes per persoon. Start met een paar plakken biet. Neem dan een flinke hand gemarineerde courgette en zet op de plakjes biet. Maak af met een paar plakken Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Linda's tips

  • Tip: voeg gerust nog wat sla toe aan de carpaccio. Ter variatie vervang je de Parmezaanse kaas door geitenkaas en de pijnboompitten door hazelnoten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl