Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Voorgerecht
Keuken Franse keuken
Trefwoord Makkelijke recepten, vegetarisch
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg
  • olijfolie
  • 180 gram geitenkaas rolletje
  • 4 theelepels lemon curd
  • 4 walnoten
  • 75 gram rucola slamelange
  • 2 eetlepels walnoten olie of extra virgine olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels honing
  • dressing van honing mosterd, citroen en noten olie

Extra nodig

  • Keukentouw

Zo maak je het

  • Ontdooi de vellen filodeeg volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de geitenkaas in 4 stukjes. Neem een vel filodeeg en smeer de randen in met olijfolie. Leg in het midden het stukje geitenkaas, smeer 1 theelepel lemon curd erover en druk een walnoot erop.
  • Vouw de randen naar elkaar toe, dichtknijpen en voorzichtig een slag draaien. Bind een stukje keukentouw eromheen, zodat ze in de oven goed vast blijven zitten. Bak in 10 minuten goudbruin in de oven.
  • Maak ondertussen de dressing met de olie, mosterd, honing en citroen. Proef en breng op smaak met een snufje peper en zout. Hussel de dressing door de slamelange. Verdeel over 4 borden. Zet de geitenkaas pakketjes erop en serveer.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: Ontdooi het filodeeg in de verpakking in de koelkast. Snijd de geitenkaas voor de filodeegpakketjes en bewaar in de koelkast. Maak ook alvast de dressing voor de sla.
    Ter plekke verwarm je de oven. Zet alle spullen klaar, behalve het filodeeg. Start de bereiding van dit recept vanaf stap 3. Maak het eerste geitenkaas buideltje en bewaar de rest van het filodeeg onder een vochtige theedoek.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl