Snijd de uien in stukjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een grote pan of skottelbraai met een scheutje olijfolie. Bak de uien en knoflook 3 minuten.
Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in stukjes. Bak 2 minuten mee met de uien en knoflook.
Voeg het blik tomatenblokjes, het gekookte water en een verkruimeld blokje bouillon toe. Roer goed door de saus.
Knijp het vlees uit de worstjes. Draai er kleine balletjes van. Voeg deze toe aan de tomatensaus en laat 2 het minuten pruttelen.
Breek de spaghetti in tweeën en voeg toe aan de pan. Zorg dat de pasta goed onder de saus zit. Kook de saus 11 - 13 minuten totdat de pasta gaar is. Roer regelmatig en voeg eventueel nog een scheutje gekookt water toe als de saus teveel inkookt.
Serveer de eenpans spaghetti met balletjes met Parmezaanse kaas, verse basilicum en een groene salade.