Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke appel Elstar of 2 kleine appeltjes
  • olie om in te vetten
  • flinke snuf speculaas-/koekkruiden
  • 50 gram pecannoten
  • 60 gram Brinta Oergranen / havermout / andere granen
  • 1 eetlepel kokosolie extra virgine
  • 2 eetlepels ahornsiroop (* zie Linda's tips)
  • 4 eetlepels kwark of Griekse yoghurt

Extra nodig

  • 2 ovenschaaltjes (of 1 grotere ovenschaal)

Zo maak je het

  • Schil de appel en snijd in stukjes. Kruid met koekkruiden naar smaak. Vet de ovenschaaltjes in met olie en leg de gekruide appel op de bodem.
  • Maal de pecannoten fijn in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Geen apparaat? Hak de noten fijn met een mes. Roer de Brinta Oergranen erdoor.
  • Verwarm de kokosolie in een pannetje en voeg ahornsiroop toe. Meng de gemalen noten en granen erdoor tot een plakkerige massa. Verdeel de appelcrumble over de ovenschaaltjes. Druk een beetje aan.
  • Zet de schaaltjes 20 minuten in de oven. Serveer met een paar lepels kwark.

Linda's tips

  • * ahornsiroop staat bekend om zijn lage glycemische index. Dit houdt in dat het voor minder grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel zorgt. Het wordt gezien als een gezonde suikervervanger. Het blijft suiker dus wel met mate gebruiken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl